SiOO:x

SiOO:X är en produkt som är skonsam mot miljön, är vacker och tålig mot både röta och smuts. Den passar allt trä, gammalt som nytt och har en effektiv och förebyggande verkan mot alger, mögel och lätt röta. Ytan blir ren, len och vattenavvisande och ger upp till 12 års hållbarhet på altan med enkelt underhåll. SiOO:X har ett unikt innehåll med kisel, kalium och organiska växtdelar. Kisel är naturens eget sätt att bygga upp ett tåligt försvar, och finns i träd och växter. Vi säljer Premium Altan, Underhållstvätt och Förtvätt.

Sioo:x består av ett grundläggande Träskydd och kompletterande Ytskydd. Tillsammans stärker de träet, håller det friskt och ger det en vacker silvergrå patina i många år.

Behandlingen passar både gammalt och nytt trä och ytan blir ren och vattenavvisande och ger upp till 12 år hållbarhet på produkten ”altan”. Ett slitstarkt skydd utan att behöva göra om jobbet år efter år.

Förtvätt. Används före behandling med Premium Altan. Kan också användas på utsatta behandlade ytor som fått påväxt och kraftig smuts.

Premium Altan ger dig en vackert silvergrå altan som håller under lång tid, 10-12 år, med endast enklare underhåll.

Underhållstvätt. Efter att du har grund- och ytbehandlat behöver du bara tvätta träytan vid behov för att hålla träet friskt och få en fin lyster.

FÖRTVÄTT:X

Träförstärkande rengöring av behandlade ytor som är smutsiga eller har alg och mögel påväxt. Löser upp och tar bort tidigare ytbehandling samt öppnar upp feta, hårda eller hyvlade ytor vilket gynnar inträning av SiOO:x Träskydd. Spädes upp till 1 + 4 delar för normal rengöring och för lättare rengöring upp till 1 + 8 delar.

UNDERHÅLLSTVÄTT SiOO

Snabb och enkel rengöring som är effektiv mot smuts på träytor utvändigt. Efter att du har grund- och ytbehandlat med SiOO:x träsykdd och ytskydd noggrant, behöver du bara tvätta träytan vid behov. Det räcker för att hålla träet friskt och få en fin, ljusgrå lyster i många år.

TRÄSKYDD ALTAN SiOO

SiOO:x Träskydd är steg ett i SiOO:x behandlingssystem av trall och trä utomhus, optimal på tryckimpregnerat virke. Med sin långa hållbarhet på upp till 12 år (då man kompletterar med steg två, SiOO:x Altan Premium Ytskydd) och sin silvergrå patina är detta en unik produkt. Den stärker upp och skyddar virket mot angrepp från alger, mögel och röta. Minskar även risken för sprickor och stickor samt lägre halkrisk.

YTSKYDD ALTAN SiOO

SiOO:x Ytskydd är steg två i SiOO:x behandlingssystem av trall och trä utomhus, optimal på tryckimpregnerat virke. Med sin långa hållbarhet på upp till 12 år och sin silvergrå patina är detta en unik produkt. Den stärker upp och skyddar virket mot angrepp från alger, mögel och röta. Minskar även risken för sprickor och stickor samt lägre halkrisk.