Fasadexperten

Att måla om huset innebär ofta en stor investering i tid, känslor och pengar. Besluten är många och kunskapen som krävs specifik – från fukthalt i fasaden till val av färgkvalitet och nyansskillnader i olika kulörer. Som hjälp har vi tagit fram Alcro Fasadexperten – en certifiering som våra återförsäljare får använda efter att ha utbildad sig i Alcros regi. Boka Fasadexperten innan du målar om och lägg grunden till ett lyckat måleriprojekt. Lycka till!

Vårt erbjudande

Om du planerar att måla om ditt hus fråga oss i butiken om tjänsten ”Fasadexperten” som beskrivs på denna sida. Det är en kostnadsfri tjänst som ingår när du köper din färg hos oss. (Värde 1 500 kr)

Du berättar om ditt behov, tankar och idéer och vi bedömer om det behövs en fysisk fasadbesiktning. I så fall genomför vi den helt utan kostnad när du köper färgen hos oss. Vi bestämmer tillsammans datum och tid för hembesök och besiktning av din fasad. Tänk på att utomhussäsongen är kort och populära tider går åt snabbt – så boka Fasadexperten redan idag.

Så här går det till:

1. Analys av tidigare färg
Innan du bestämmer färg bör du ta reda på vilken färg som är använd tidigare. Fasadexperten analyserar färgskikt och tidigare målningsbehandling vid besiktningen av ditt hus för att säkerställa färgtypen.

2. Eventuella fuktskador
Sprickor i färgen, oskyddade ändträn och läckande hängrännor kan ställa till fukt- och mögelproblem.

3. Välj rätt färgtyp
Fasadexperten ger dig alternativ till val av färgkvalitet med hänsyn till din önskemål och vad som är bäst lämpat för huset. Du får också råd om vilket underarbete du behöver göra, hur du ska måla och vilka hjälpmedel som underlättar målningen.

4. Protokoll
När Fasadexperten är klar med besiktningen får du ett utförligt protokoll på fasadens status och vilka åtgärder som bör vidtas. Ett utmärkt underlag när det är dags att köpa färg, välja kulör
och välja verktyg. Ta lite hjälp, planera och ta god tid på dig. Sen återstår det roliga – att på våra ljumma vår- och sommardagar stryka ut de valda kulörerna på ditt hus och det blir som nytt.

Bokning av fasadexperten sker via telefon, mail eller i butiken.

Telefon: 0589-857 60

Mail: fargbutiken@samuelssonsmaleri.se