För de flesta är husmålning ett ganska komplicerat projekt. Till din hjälp har vi tagit fram tjänsten Fasadexperten. När du anlitar en Fasadexpert ingår en mängd saker som lägger grunden till ett lyckat måleriprojekt. Fasadexperten kostar 1 500 kr att genomföra. Du berättar om ditt behov, tankar och idéer och vi åker ut på en fysisk fasadbesiktning hemma hos dig. Boka i formuläret nedan.

Att måla sitt hus är ett projekt som kräver sin planering och kunskap och det uppstår ofta en mängd frågor när man startar. Ofta diskuterar man hemma vid köksbordet vilken kulör man ska välja men kanske inte lika mycket arbetets omfattning, finns det skador på fasaden, vilken färg ska man måla med och vad kommer det att kosta om vi vill ha en långsiktigt och hållbar lösning.

Det finns en del fällor att gå i och ett bra sätt att undvika dem är att ta hjälp av en Fasadexpert, en kvalificerad hjälp som finns i vår butik. Fasadexperten är specialutbildad och bedömer din fasad på plats, ger målningsanvisningar, analyserar färgprov och många andra handfasta råd kring fasadmålning. Så här går det till:

1. Analys av tidigare färg
Innan du bestämmer färg bör du ta reda på vilken färg som är använd tidigare. Fasadexperten analyserar färgskikt och tidigare målningsbehandling vid besiktningen av ditt hus för att säkerställa färgtypen.

2. Eventuella fuktskador
Sprickor i färgen, oskyddade ändträn och läckande hängrännor kan ställa till fukt- och mögelproblem.

3. Välj rätt färgtyp
Fasadexperten ger dig alternativ till val av färgkvalitet med hänsyn till din önskemål och vad som är bäst lämpat för huset. Du får också råd om vilket underarbete du behöver göra, hur du ska måla och vilka hjälpmedel som underlättar målningen.

4. Protokoll
När Fasadexperten är klar med besiktningen får du ett utförligt protokoll på fasadens status och vilka åtgärder som bör vidtas. Ett utmärkt underlag när det är dags att köpa färg, välja kulör
och välja verktyg. Ta lite hjälp, planera och ta god tid på dig. Sen återstår det roliga – att på våra ljumma vår- och sommardagar stryka ut de valda kulörerna på ditt hus och det blir som nytt.

Prata med oss I butiken om Fasadexperten eller boka direkt I formuläret till höger så kontaktar vi dig.

Vårt erbjudande.

Om du planerar att måla om ditt hus fråga oss i butiken om tjänsten ”Fasadexperten” som beskrivs på denna sida. Det är en kostnadsfri tjänst som ingår när du köper din färg hos oss. (Värde 950 kr)
Du berättar om ditt behov, tankar och idéer och vi bedömer om det behövs en fysisk fasadbesiktning. I så fall genomför vi den helt utan kostnad när du köper färgen hos oss. Vi bestämmer tillsammans datum och tid för hembesök och besiktning av din fasad. Tänk på att utomhussäsongen är kort och populära tider går åt snabbt – så boka Fasadexperten redan idag.

Bokning av fasadexperten sker via telefon, mail eller i butiken.

Telefon: 0589-857 60

Mail: fargbutiken@samuelssonsmaleri.se