I år lanserar Alcro tolv ljusa kulörer, valda med omsorg som du kan leva med länge och som passar väl ihop. Camilla Krishnaswamys styling och
kreationer har synts i ELLE, Residence och H&M Home. Alcro gav Camilla fria händer för att skapa tidlösa och personliga rum med hjälp av våra nya kulörer.

Hur bidrar kulörer till att skapa lugn och harmoni i ett rum?
– Människor har olika behov av kulörer för att känna ett lugn. Generellt kan man tänka att de blå och gröna tonerna, som har mer svärta i sig, är mindre mättade och påträngande vilket i sig skapar harmoni. Men som vi ser i årets kulörtrender bidrar även de ljusgråa, sandiga, beiga och naturliga pastellerna till en känsla av natur och balans. En vanlig missuppfattning är att vitt fångar ljuset och framhäver inredningen. Mitt tips är att ersätta de ”vitvita” med dessa brutna ljusa toner.

Hur skapar man ett hem med en alldeles egen identitet?
– Ett hems identitet och personlighet skapas av de personer som bor där och av vad man väljer att fylla det med. Det är viktigt att ta sig tiden att låta ett hem växa fram, det är inget som kan eller ska skapas över en natt. Investera hellre mer tid på att hitta möbler av god kvalitet, hållbart material och design.

Hur tänker du kring hållbarhet när du stylar?
– För mig är det en självklarhet att tänka hållbart både privat och i mitt yrke. Även om det ibland kan vara utmanande så tror jag att man landar rätt om man utgår från ursprunget och materialet samt tänker på hantverkarens och användarens bästa. I mitt jobb föredrar jag att samarbeta med tillverkare som arbetar utifrån hållbara riktlinjer, med omsorg om kvalité och tidlös design. Det finns verkligen fantastiskt hantverk i Sverige som är värt att värna om och visa upp.

Vilka är dina tankar kring väggfärg som har mindre miljöpåverkan?
– Fantastiskt! Mer av det!!

Hur ofta målar du själv?
– När vi flyttade in så målade vi allt i vitt, lite som ett oskrivet blad. Därefter lät vi kulörerna växa fram allteftersom. Idag, åtta år senare har vi inte kvar ett enda vitt rum där hemma.