Vår och sommar är bästa tiden för avkopplande och trivsamt uteliv med familjen. Kanske är det dags att uppdatera uteplatsen? En uteplats vill ju också må bra. Här hittar du inspiration och praktiska tips hur du får din uteplats och dina trädgårdsmöbler att blomstra och leva länge. Ta hand om familjen och ta hand om din uteplats.

Trä är ett levande material som bryts ned av fukt och spricker av torka. Men med en regelbunden och klok behandling kan trä klara sig nästan hur länge som helst. Vi rekommenderar tre alternativ när du ska behandla din uteplats. Sioo:x impregnering, lasyrfärgen Terrass och den traditionella träoljan.

Sioo:x
är en produkt som är skonsam mot miljön, är vacker och tålig mot både röta och smuts. Ytan blir ren, len, vattenavvisande och stickfri. Upp till 15 års hållbarhet på panel och 10 år på altan med enkelt underhåll.

Demidekk Terrasslasyr
är en lasyrfärg för uteplatser, staket och trädgårdsmöbler. Den tränger ner i virket och skapar en tålig yta som skyddar träet. Demidekk Terrasslasyr behöver bara behandlas cirka vart tredje år och det finns en färgkarta med 20 olika kulörer.

Träolja
Föredrar man träolja så är det avgörande att göra en regelbunden, helst en gång per år, och klok behandling med bra kvalite på oljan. Många träoljor innehåller stor andel lacknafta vilket inte är bra. Alcros ”Träolja” är en miljöanpassad, specialbehandlad linolja med tillsats av vattenavvisande medel.

Utemöbler
Läs mer på undersidorna där du hittar inspiration och praktiska tips hur du får din uteplats att blomstra och leva längre. Dessutom tips om hur tar hand om och förskönar dina utemöbler.

Det sköna utelivet börjar nu!