Tapetkollektionen “Signatur” från Sandberg Wallpaper innehåller en nyupptäckt mönstervärld. Vackra och dekorativa mönster som ingen tänkt på kan fungera som tapet – förrän nu.

Kollektionens motiv rymmer allt från en ljuv svensk sommaräng och jazzig grafik till fredsfåglar och barnboksfigurer i nyupptäckta och moderna färgställningar.

Signatur är en återuppväckt mönstervärld som hittats i arkiv, glömda mappar och på vindar. Formgivarna var verksamma under den guldålder då svensk design var bäst i världen. Formgivarna är:

Joy Zandén
Målande dekoratör på operor och teatrar, men också textilmönsterskapare med västkustens natur och trädgårdar i sinnet.

Lillo Wikstrand
Lillo Wikstrands specialitet var broderi och hon försåg svenska damtidningar med populära ”månadens mönster”, skapade ryor, trasmattor och färgsatte allt från kyrkor till linoleummattor.

Ylva Källström-Eklund
Ylva Källström-Eklund var grafisk designer och illustratör av barnböcker. Hennes livfulla teckningar för sångboken Våra Visor har präglat generationer sedan 1950-talet.

Dagmar Lodén

Dagmar Lodén var fri tavelmålare och mönsterskapare i Leksand, med många uppdrag för Jobs Handtryck, men också för industrins stålverk som hon färgsatte.

Samtliga mönster I kollektinen “Signatur” tillverkas i Ulricehamn i en småskalig och hantverksmässig produktion hos Sandberg Wallpaper.