Det har gått ett sekel sedan den fantasifulla tusenkonstnären föddes men han är mer på tapeten än någonsin. Bokstavligt talat. Hans tidlösa design är precis lika aktuell och folkkär som under 50-talet när hans textilier, vardagsporslin, barnboks-illustrationer och tv-apparater fyllde de svenska folkhemmen. Och nu finns hans lekfulla, lätt surrealistiska, vansinnigt vackra och dekorativa mönster att sätta upp på var mans vägg. Tapeter för alla att älska. Precis som vi tror att Stig hade velat. I kollektionen finns fyra av hans mönster.

Se Stig Lindbergs mönster

Berså. Med sina stiliserade gröna blad blev detta mönster svenska folkets allra mest älskade. En mönsterikon för folkhems-Sverige.

Pottery. Stig Lindberg både började och slutade sin karriär med keramiken och under tjugo år var han huvudlärare i keramik vid Konstfack. Pottery visar sig nya former varje gång du tittar.

Melody. I denna mönsterklassiker hittar du nya finurliga detaljer varje gång. Melody visades första gången 1947 på NK tillsammans med andra av Stig Lindbergs lekfulla textilmönster.

Poem. Ett mönster som Stig Lindberg komponerade för en utställning på NK 1947. Astrid Sampe, chef för NK:s textilkammare, blev så förtjust att hon lät sy upp en klänning åt sig själv. Stig gjorde halsband och armband av porslinsblommor till klänningen som nu finns på Nordiska Museet.