Ditt golv är en viktig inredningsdetalj som gör ett stort avtryck i hela din bostad och ett nytt golv skapar alltid ett bestående resultat. Men det är viktigt att golv läggs på rätt sätt och att man sedan sköter om sina golv på ett klokt sätt. Då håller de längre och din “golvekonomi” blir bättre.

På de här sidorna har vi listat olika golvsorter, kort om deras fördelar och ger dig länkar ner till våra leverantörers läggnings- och skötselråd. Självklart är du alltid välkommen till butiken för individuella och fler praktiska råd.

Trägolv

Varje trägolv är unikt med olika färg, ådring och struktur vilket gör att det bara blir vackrare med åren. Det är gediget och ett utmärkt val till alla rum men passar kanske bäst i sovrum och vardagsrum. Vi säljer trägolv från Tarkett och Arena. Anvisningar hur man lägger och sköter sina golv är beroende av vilket golv du har valt.

Här hittar du Tarketts läggnings- och skötselanvisningar för trägolv.

Och här hittar du Arenas läggnings- och skötselanvisningar för parkett och trägolv.

Hur man sköter och vårdar sitt trägolv är mycket viktigt för att det ska hålla länge och alltid se nytt och fräscht ut. I samarbete med Welin & Co har vi produkter som skapar olika utseende på ditt golv. Allt från hårdvaxoljor och träsåpa till dekorvax och trälut.

Här hittar du mer information och möjlighet att ladda ned instruktioner för olika produkter.

Laminatgolv

Laminatgolv finns i flera typer av ytskikt och i olika tjocklek från ca 6 mm till 12 mm. Laminatgolv är tåligt mot repor och lätta att hålla rent och det finns även som ljuddämpat. Med sin tålighet så passar laminat mycket bra i hall och kök men också i barnrum och arbetsrum. Vi säljer trägolv från Tarkett och Arena. Anvisningar hur man lägger och sköter sina golv är beroende av vilket golv du har valt.

Här kan du läsa Tarketts läggnings – och skötselanvisningar för laminatgolv.

Här kan du läsa mer om Arenas läggnings – och skötselanvisningar för laminatgolv.

Textilgolv

Det finns olika typer av textilgolv. Det vanligaste är tuftade mattor, följt av vävda mattor och nålfiltsmattor. Textilgolv gör att ljudet dämpas och det skapar en mjukare och mer ombonad känsla. En annan fördel är att halkrisken minskar. Viktigt när man köper textilgolv är att de är brandklassade och certifierade enligt GUT (en europeisk miljömärkning av mattor).

Vi säljer textilgolv från Kjellbergs. Deras skötselanvisningar för textilgolv finns här att läsa.

Här finns Kjellbergs läggningsinstruktioner av textila golv.

Vinylgolv

Vinylgolv har ett starkt ytskikt som gör golven lättstädade, reptåliga och motståndskraftiga. Vinylgolven går att få i en mängd olika kulörer och mönster. De är mjuka att stå på, tål fukt och i viss mån, är ljud- och värmeisolerande och passar därför utmärkt till barnrum, hall och kök.

Vi säljer vinylgolv från Tarkett. Här hittar du Tarketts skötselanvisningar för vinylgolv.

Linoleumgolv

Ordet ”linoleum” betyder linolja och anger därmed den huvudsakliga komponenten i linoleum. Linoleum är det mest miljövänliga golvmaterialet med 97 % naturliga råvaror och 71 % förnyelsebara. Linoleumgolv skyddar väl mot kyla och ljud och är slitstarkt. Ett linoleumgolv känns dessutom behagligt att gå på.

Vi säljer linoleumgolv från Forbo. Här hittar du Forbos läggnings- och skötselanvisningar.

Måla golv

Att måla golv går både lätt och snabbt och det är enkelt att sätta personlig prägel på ett rum med hjälp av golvfärg. Att måla golv i kulörstarka nyanser som till exempel rött kan bli vacker och spännande. Men tänk på att den kulör du väljer till golvet kommer att reflektera upp på dina väggar. Målar du till exempel ett rött golv, till ljusa vita väggar kan väggens färg komma att upplevas som rosa.

Här kan du ladda ned en pdf med tips och råd om vad du ska tänka på när du målar golv.