Varsågoda!
Här bjuder vi på receptet av Olivias Fröknäcke:
INGREDIENSER
2 dl majsmjöl
0.5 dl hela linfrön
0.5 dl sesamfrön
0.75 dl solroskärnor
0.5 dl pumpakärnor
0.5dl olivolja
Kokande vatten
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 150 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Rör ihop alla ingredienser och tillsätt sedan 2 dl kokande vatten och vänd runt och häll ut på bakplåtspappret.
- Platta ut och släta till smeten så att det blir ett par mm överallt. Det går lättast om du lägger ett annat bakplåtspapper uppe på och trycker ut med händerna. Det är noga att det blir tunt och jämnt annars kan det bli mjukt. Strö sedan på önskad mängd flingsalt.
- Grädda i ugnen i ca 55 min. (Kan variera beroende på ugn)
- Ta ut plåten från ugnen, låt svalna och bryt sedan knäcketbrödet i önskad storlek.