SAFFRANSSKORPOR

Nu i december har vi lördags-fika här i butiken. Vi bjuder våra kunder på kaffe, och Jennie som älskar att baka, har tagit med sig nybakade saffransskorpor. Samtidigt hjälper vi så klart till med tapet-råd och färg-tips…

Låt oss få bjuda på:

JENNIES RECEPT PÅ SAFFRANSSKORPOR

Ca 35 st.

INGREDIENSER

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1,5 dl sötmandel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran.
3. Häll över i en bunke och rör ner äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel.
5. Rör ihop mjöl- och smörblandningen till en klibbig smet/deg.
6. Klicka ut 3 st långa längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta inte till rullarna, då man vill ha lite höjd på skorporna.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 23-25 minuter.
8. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.
9. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg ner varje skorpa på ena sidan och grädda ytterligare 10 minuter.
10. Vänd alla skorpor till andra sidan och grädda slutligen ytterligare 10 minuter.

Så där ja. Nu skall skorporna vara lagom torra. Inte stenhårda utan alldeles juligt bra!

Lycka till med julbaket!
Hälsar Jennie på Samuelssons

saffransskorpor-recept-startbox