TREASURED

Boråstapeter

Här hittar du en noggrant utvald skatt av expressiva mönster i härliga färger, från klassiskt elegant till modernt och lekfullt. En eklektisk mix av personliga tapeter som ger hemmet det där lilla extra!

I denna kollektion ryms allt som är vackert! 40 uttrycksfulla tapeter som rör sig fritt i tid och rum.

En 500 år gammal gobeläng inspirerade till ett helt nytt mönster. Skattjakten ledde sedan vidare till fler nya motiv, men också till handplockade pärlor från vårt arkiv. Här finns marmorytor, trellistapeter, stram geometri och slingrande blomster för dig som vågar ta ut svängarna och låta väggarna tala för sig själva.

Hidden Ivy

Tapeten Hidden Ivy har ett elegant, Art deco-inspirerat mönster. Lyxigt och lite lekfullt, med en härlig uppåtsträvande rörelse i de stiliserade bladvipporna. Ögat söker blommorna i bakgrunden, men här spelar bladen huvudrollen! Nu släpper vi denna tapet från 1953 i fyra färgställningar i vackert limtryck, alla med olika uttryck och personlighet.

HIDDEN IVY
HIDDEN IVY
HIDDEN IVY
HIDDEN IVY

Wild Ferns

Tapeten Wild Ferns har ett lekfullt, sofistikerat mönster av slingrande ormbunkar. Vi har använt ett flödigt limtryck för att efterlikna originalets vackra, taktila yta. På avstånd uppfattas mönstret nästan som melering, men kommer du nära får ormbunkens slingrande blad liv. Färgställningarna har olika uttryck, men alla fem går i mjukt kontrasterande toner som ger denna vackra tapet från 1915 ett vilsamt lugn.

WILD FERNS
WILD FERNS
WILD FERNS
WILD FERNS
WILD FERNS
WILD FERNS

Velvet Leaves

Det exotiska mönstret Velvet Leaves är målat med inspiration från djungelns växtkraft, och med denna tapet kan du klä hela rummet i grönska. Finns i fem olika färgställningar. De mörka har mustiga, dramatiska uttryck medan de ljusa ger en känsla av att kisa genom trädens bladverk upp mot himlen. Fina att kombinera med till exempel Wild Ferns och Hidden Parrot.

VELVET LEAVES
VELVET LEAVES
VELVET LEAVES
VELVET LEAVES
VelvetLeaves_Image_Flatshot_Item_2263
VELVET LEAVES

Golden Trellis

Tapeten Golden Trellis klassiska mönster med diagonala rutor kallas trellis efter engelskans ord för spaljé. Just denna tapet är från 1934, skapad av Göteborgs Tapetfabrik. Nu trycker vi denna skönhet i fyra tidlösa färgställningar, alla med samma mjuka, sidenliknande textur. Elegant, harmonisk och tidlös. Fin i all sin enkelhet, men också lätt att kombinera med andra mönster, till exempel Hidden Ivy.

GOLDEN TRELLIS
GOLDEN TRELLIS
GOLDEN TRELLIS
GOLDEN TRELLIS

Poppy Flow

Den blommiga tapeten Poppy Flows slingrande vallmo går i klassisk jugendstil. Ett ljuvligt blommönster som känns tidlöst, romantiskt och lekfullt! Vissa av de ljusa färgställningarna känns nästan lite bohemiska medan de med mörk botten ger ett mer elegant, klassiskt intryck. Alla är tryckta med traditionellt limtryck för en vackert levande yta likt originalet från förra sekelskiftet.

POPPY FLOW
POPPY FLOW
POPPY FLOW
POPPY FLOW
POPPY FLOW

Treasured Thistle

Här ser du fröet som till slut blommade ut till en hel tapetkollektion! När Noomi Spange förälskade sig i ett mönster med vackra tistlar spårade hon det ända tillbaka till en 500 år gammal gobeläng i The Burell Collection på Glasgow Museum. Med gobelängen som inspiration handmålade Noomi ett tapetmönster som nu har blivit en ny tapet — med enastående historia. Tapeten finns i tre färgställningar, alla i flödigt limtryck för en levande yta med härligt djup.

TREASURED THISTLE
TREASURED THISTLE
TREASURED THISTLE

Hidden Parrot

Hidden Parrot är ett underbart mönster från 1920-talet som legat gömt i vårt tapetarkiv i många år. Nu återskapar vi denna sofistikerade och lite lekfulla tapet i vackert limtryck med diskret textileffekt. Tre vackra färgställningar ton i ton. Självklart en rik, grön palett. Varma neutraler för en ljus, klassisk stil. Mörka toner och blålila metallic-skimmer för dramatisk lyx.

HIDDEN PARROT
HIDDEN PARROT
HIDDEN PARROT

Sapphire Birds

Sapphire Birds är tapeten för dig som vill ha personliga, uttrycksfulla väggar. Ett smått galet mönster av exotiska fåglar och safirer på en klassiskt mönstrad botten i mörkt midnattsblått. Elegant, men också lite knasig. Färgskalan går i varma toner av blått, brunt, grönt och gyllene ockra med vacker lyster. Matcha med tapeten Golden Trellis för en härlig mönstermix.

SAPPHIRE BIRDS

Boxes

Boxes är en grafisk tapet med ett lekfullt, geometriskt mönster baserat på rektanglar. Eller är det boxar? Eller trappsteg? Elegant och stram men också spännande med sin finurliga 3D-effekt. Tapeten finns i två färgställningar: en varm, neutral palett av brunt, beige och cremevitt samt en sober färgskala i dämpat blågröna toner.

BOXES
BOXES

Staircase

Genial geometri utmärker denna danska 1950-talstapet, signerad arkitekten Bent Karlby. En ren, till synes enkel form av välvda spiraltrappor som på håll bildar ett mjukt, organiskt medaljongmönster. Snillrikt och sofistikerat, med en kaxig, bokstavlig twist. Nu trycker vi denna grafiska tapet på nytt i tre färgställningar med blågrå, cremevit respektive brunsvart botten.

STAIRCASE
STAIRCASE
STAIRCASE

Travertine

Den vackert marmorerade tapeten Travertine har fått sitt namn efter en exklusiv italiensk kalksten. En elegant yta med spännande karaktär, lyxig men på ett naturligt, lite lågmält vis. Tapeten trycks i fem färgställningar: från ljusa gråtoner till en mörk, dramatisk blåskala, och några av dem med detaljer i skimrande guld.

TRAVERTINE
TRAVERTINE
TRAVERTINE
TRAVERTINE
TRAVERTINE