Börja alltid med att välja vilka produkter som är bäst att använda för din träfasad och dina behov. Här presenteras produkter som vi rekommenderar utifrån kvalité och resultat. Klicka och läs mer om respektive produkt, där kan du också köpa varje produkt. Men rådgör gärna med oss i butiken så hittar vi den bästa lösningen tillsammans för din träfasad. Hos oss finns också en specialutbildad fasadexpert som kan hjälpa dig med råd inför målningen av huset.

Bestå Briljant

Bestå Briljant är vår allra bästa täckfärg för träfasader som får din fasad att se nymålad ut längst*. Den är utvecklad för att klara vårt nordiska klimat med en enastående förmåga att hålla både glans och kulör.

MER OM BESTÅ BRILJANT

Arkitekt

Arkitekt är en helmatt vacker färg för träfasader. Utvecklad för att ge fasaden ett stilrent helmatt utseende som håller glans och kulör under många år.

MER OM ARKITEKT

Villa

Alcro Villa är en halvmatt och fyllig akrylatfärg avsedd för användning utomhus samt passar för ny- och ommålning av tidigare akrylatmålade fasader.

MER OM VILLA

Modern

Modern är för träfasader och snickerier. Modern kan användas på omålade fasader och ytor som tidigare är målade med alkydoljefärg. Optimal för horisontella ytor.

MER OM MODERN

Fasad

Fasad täcklasyr används på nytt obehandlat trä eller på tidigare laserade ytor. Passar för målning av husfasader och knutar samt ger fasaden ett långlivat skydd.

MER OM FASAD

Virke

Lättstruken lasyrfärg som framhäver träets naturliga struktur samtidigt som den gör träfasaden vattenavvisande och motverkar vidare sprickbildning.

MER OM VIRKE

Demidekk | Ultimate

Ultimate är baserad på AMA-teknologi – en unik kombination av alkydolja och akryl – vilket ger en suverän hållbarhet. Det förbättrade receptet gör färgen extra vattenfast. En fyllig men ändå mycket lättstruken konsistens gör det lättare att få rätt mängd färg på väggen.

MER OM DEMIDEKK ULTIMATE

Demidekk | Infinity

DEMIDEKK Infinity ger en helt överlägsen kulör- och glanshållbarhet och håller ditt hus vackert länge. DEMIDEKK Infinity har en smutsavvisande yta – smuts och pollen fäster inte på färgfilmen. Detta gör även att risken för beväxning av svartmögel och alger minskar.

MER OM DEMIDEKK INFINITY

Demidekk | Classic

Demidekk Classic Täcklasyr ofta upp till dubbelt så lång tid. Huset ser nymålat ut under längre tid. Demidekk Classic Täcklasyr är valet för dig som önskar det klassiska täcklaserade utseendet.

MER OM DEMIDEKK CLASSIC

TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr är en fukttålig, transparent oljelasyr för utvändigt trä. TREBITT Oljelasyr är lacknaftalöst och baseras på alkydolja med mycket god inträngning och flexibilitet. Produkten är förstärkt med UV-block för optimalt skydd mot skadligt solljus. Förbehandling med grundning är inte nödvändigt. Innehåller filmkonserverande medel som minskar risken för beväxning av svartmögel på lasyrytan. Kan appliceras i minusgrader.

MER OM TREBITT OLJELASYR

Falu rödfärg

Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk. Rödfärgens historik kan spåras ända till 1500-talet och idag är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar. Trä är levande och till skillnad från plast och oljefärger lever Falu Rödfärg slamfärg med sitt underlag. Den låter träet andas, vilket minskar risken för röta, och den följer träets naturliga rörelser i sol, regn, snö, värme och kyla. Falu Rödfärg Original är en utomhusfärg för obehandlat och ohyvlat virke av fura eller gran och för ommålning av ytor tidigare målade med slamfärg. Nya prefabricerade hus kan målas med Falu Rödfärg förutsatt att fasaden levereras utan grundfärg eller grundad med Falu Rödfärg.

MER OM FALU RÖDFÄRG