Välj din favoritfärg ur Alcro Designers Inredningskollektion.
Våra väggprodukter är snabbtorkande färger för målning inomhus på väggar av puts, betong, träfiberplattor, gipsskivor, tapeter, väv och tidigare målade ytor. Färgerna är av mycket hög kvalitet, lätta att måla med och ger en väggyta med god ljusbeständighet.
» Läs mer om våra tips & råd (pdf)

SNICKERIFÄRG

ALCRO SERVALAC TÄCKFÄRG TRÄ & METALL

Servalac är en vattenspädbar och miljöanpassad lackfärg som inte innehåller lacknafta. Därför är den luktsvag och behaglig att måla med inomhus. Du rengör penslar, verktyg och dig själv i vanligt vatten innan färgen torkat. Servalac gulnar inte, ger en hållbar och lättskött yta. Servalac finns i matt, halvblank eller blank glans. Används vid målning inomhus på tex. möbler, lister, foder, inredningsdetaljer m.m.
1 liter = ca 10 kvadrat

» Produktblad Servalac Matt (pdf)
» Produktblad Servalac Halvblank (pdf)
» Produktblad Servalac Blank (pdf)

ALCRO SERVALAC FINESS – NYHET

Servlac Finess är en lackfärg av högsta kvalitet som passar för snickerier, dörrar, luckor och metallytor inomhus. Färgen är lätt att stryka och ger ett jämnt resultat. Servalac Finess finns i glanserna: helmatt, halvblank och blank. Denna produkt står emot fläckar och lämpar sig utmärkt för möbler, avställningsytor, fönsterbrädor och andra inredningsdetaljer där det finns krav på hög slittålighet.

» Folder Servalac Finess (pdf)

» Ladda ner produktblad, Finess helmatt (pdf)
» Ladda ner produktblad, Finess halvblank (pdf)
» Ladda ner produktblad, Finess blank (pdf)

VÄGGFÄRG

ALCRO PASHMINA – VÄGGFÄRG

Alcro Pashmina är en helmatt vattenburen färg för målning av väggar inomhus där en helmatt och avtorkningsbar yta önskas. Färgen ger en mycket jämn yta med en fyllig kulöråtergivning. Pashmina är mycket tåligare mot uppglansning än andra helmatta färger. Lätt att torka av. Tålig mot repor. Supermatt yta.
Glans: helmatt
1 liter = 6-8 m2

» Ladda ner produktblad, Pashmina
» Ladda ner arbetsråd (pdf)

ALCRO SOBER – VÄGGFÄRG

Sober är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den är lätt att måla med och ytan tål att tvättas försiktigt – torkas av med trasa. Sober Täckfärg rekommenderas av Astma och Allergiförbundet och innehåller inga lösningsmedel.
Glans: Matt 7 glansenheter
1 liter räcker till: ca 6-8 m2

ALCRO TÅLIG – VÄGGFÄRG

Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av bl.a puts, betong, trä, tapet och väv. Färgen fäster bra och ger en tålig, smutsavvisande yta som går att tvätta. Passar bra i utrymmen som t ex hall, kök och tvättstuga. Tålig Täckfärg ingår i ett av Alcros målningssystem som är godkända av Måleribranschens Våtrumskontroll (klass VA, vattenavvisande).
Glans: Halvmatt
1 liter räcker till: ca 5-8 m2

DIGITALT SHOWROOM

Upplevelsen av en inomhusfärg kan variera med belysning och se helt annorlunda ut i dagsljus jämfört med glödlampsljus. Ytans karaktär har också betydelse för hur kulören uppfattas. Matta ytor ger mörkare intryck och blanka ytor, ger starkare kulörintryck.

Vi ger dig gärna råd och tips med stark betoning på idéer och inspiration. Vi har ambitionen att ta hand om och inspirera våra kunder till nya tankar om inomhusfärg och målning. Inspireras här på vår hemsida och titta in i butiken där vi berättar mer om kulörer, stilar och trender.

Alcro A1 är en inomhusfärg med delvis biobaserat bindemedel. 30 % av ingredienserna som brukar ha ett fossilt ursprung har ersatts med biobaserade ingredienser. Burken är dessutom till 50% tillverkad av återvunnen plast.

Under estetisk rådgivning har vi samlat ett antal moderna kollektioner av kulörer som alla håller hög kvalité. Här finns också en länk till Alcro Design där du själv kan “provmåla ditt hem”.

Vid teknisk rådgivning ger vi dig tips och råd hur du gör för att måla väggar, snickerier, golv och mycket mer om inomhusfärg.

GLÖM INTE...

penslar-samuelssons-fargbutik

Penslar & rollers..

Vi erbjuder kvalitetspenslar från både Mäster, Embo och American Style samt olika rollers för olika typer av ändamål.

maskeringstejp-samuelssons-färgbutik

Maskeringstejp

För att få raka och skarpa linjer rekommenderar vi maskeringstejp. Den finns i flera olika utföranden för olika underlag. Den rosa för ‘ömtåligt’ material. Den blå för fönster och den gula för de flesta andra materialen.

målartvätt

Målartvätt

För bästa resultat skall man vara noga med att målartvätta innan målning sker. Nitors Målartvätt för inomhusmålning finns både som flaska (med och utan spraymunstycke) samt som smidig engångstvättduk.